visser`s brodetto

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-03-2009
  • visser`s brodetto

    Visser`s brodetto

    Visser`s brodetto

Dit gerecht komt uit de regio Zadar, Deze brodetto is een gerecht voor de "gewone man" en wordt alleen thuis gemaakt. In kroatie is het niet de gewoonte om er kwaliteitsvis voor de gebruiken, maar gewoon wat er voorhanden is. Maar er wordt gezegd dat een brodetto geen brodetto is zonder zeepaling, maar ik maak het ook zonder

Deel dit recept

Ingrediënten
verschillende soorten vis
olijfolie
gesnipperd uitje
knoflook
peterselie
tomaat
peperkorrels (zwart)
witte wijn of azijn (om te voorkomen dat de vis uit elkaar valt)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

gebruik een stenen pot, indien mogelijk

Bereidingswijze

die de olijfolie, ui, knoflook, peterselie, tomaat, peper en vis in de pot. Bedek de vis volledig met koud water. Voeg wat wijn of azijn toe en laat dit op hoog vuur staan tot het water kookt.
In kroatie wordt ook zeewater gebruikt voor een extra ziltige smaak...Ik voeg gewoon wat zeezout toe, dat werkt ook prima

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten