zalmburgers met sugarsnaps en citroenpasta

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • zalmburgers met sugarsnaps en citroenpasta

    Zalmburgers met sugarsnaps en citroenpasta

    Zalmburgers met sugarsnaps en citroenpasta

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 x 250 g verse zalmfilet 1 komkommer 1/2 citroen 1 ei, losgeklopt 2 eetlepels mosterd 50 g boter 300 g spaghetti 1 schaaltje sugar snaps (200 g) 2 bosuitjes, in ringetjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine

Voorbereiding

Zalm in plakjes snijden en deze in keukenmachine of met mes grof hakken. Komkommer in de lengte halveren, zaadjes eruit schrapen en in plakjes snijden. Citroenschil raspen, vrucht uitpersen.

Bereidingswijze

In kom zalm goed mengen met ei, mosterd en zout en peper naar smaak. Van mengsel 4 dikke burgers vormen. In koekenpan 25 g boter verhitten en zalmburgers op matig hoog vuur in 8-10 min. gaarbakken, halverwege voorzichtig keren. Door bakvet van zalmburgers citroenrasp en –sap roeren. Intussen spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. In pan met dikke bodem 25 g boter smelten en sugar snaps en 1 el water erdoor scheppen. Afgedekt 5 min. zachtjes smoren. Komkommer en bosuitjes (rest is voor dinsdag) door sugar snaps scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen en alles afgedekt nog 3-4 min. zachtjes smoren. Spaghetti laten uitlekken en bakvet met citroen door pasta scheppen. .

Bron

allerhande

Serveertip

Zalmburgers met citroenpasta en sugar snaps serveren

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sheltiemoeke avatar
sheltiemoeke

Doorsturen

Home Recepten