1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Sugar snaps
  6. zalmburgers met sugarsnaps en citroenpasta

zalmburgers met sugarsnaps en citroenpasta

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-03-2009

Ingrediënten 4 personen


2 x 250 g verse zalmfilet 1 komkommer 1/2 citroen 1 ei, losgeklopt 2 eetlepels mosterd 50 g boter 300 g spaghetti 1 schaaltje sugar snaps (200 g) 2 bosuitjes, in ringetjes


Verder heb je nodig


Keukenmachine


zalmburgers met sugarsnaps en citroenpasta
zalmburgers met sugarsnaps en citroenpasta
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zalm in plakjes snijden en deze in keukenmachine of met mes grof hakken. Komkommer in de lengte halveren, zaadjes eruit schrapen en in plakjes snijden. Citroenschil raspen, vrucht uitpersen.

Bereidingswijze

In kom zalm goed mengen met ei, mosterd en zout en peper naar smaak. Van mengsel 4 dikke burgers vormen. In koekenpan 25 g boter verhitten en zalmburgers op matig hoog vuur in 8-10 min. gaarbakken, halverwege voorzichtig keren. Door bakvet van zalmburgers citroenrasp en –sap roeren. Intussen spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. In pan met dikke bodem 25 g boter smelten en sugar snaps en 1 el water erdoor scheppen. Afgedekt 5 min. zachtjes smoren. Komkommer en bosuitjes (rest is voor dinsdag) door sugar snaps scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen en alles afgedekt nog 3-4 min. zachtjes smoren. Spaghetti laten uitlekken en bakvet met citroen door pasta scheppen. .

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Zalmburgers met citroenpasta en sugar snaps serveren

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sheltiemoeke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sheltiemoeke
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top