1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Kofta`s met kokosmelk

Kofta`s met kokosmelk

Door: deonart

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-03-2009

Ingrediënten 4 personen


VOOR GEHAKTBALLEN:
500 g rundergehakt
2 uien, fijn
1/2 t knoflookpoeder
mespunt zwarte peper
mespunt kaneel
mespunt kruidnagelpoeder
mespunt gemalen kardamom
2 groene pepers zonder zaden, fijn
aardappelpuree gemaakt van 2 grote aardappelen
1 t zout
1 ei
50 g margarine

VOOR SAUS:
2 uien, fijn
3 tomaten, fijn
1 t korianderpoeder
1/2 t geelwortel
1/2 t cayenne
1/2 t komijnpoeder
1/2 t gemberpoeder
1/2 t zout
3/4 e citroensap
1 kop kokosmelk (250 ml)
1/2 t zout



Kofta`s zijn gehaktballen en word meestal gemaakt van schape (lams), rundvlees of witte vis.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOOR GEHAKTBALLEN:
1. Meng met een vork alle ingrediënten voor gehaktballen goed door elkaar.
2. Draai er gehaktballen van met een doorsnee van 3 cm.
3. Braad gehaktballen tot mooi bruin en krokant.
4. Haal uit pan.

VOOR SAUS:
5. Fruit in bakvet de ui en tomaten voor 5 min.
6. Voeg overige ingrediënten eraan toe. (behalve kokos en citroensap)
7. Kook voor 5 min. en meng dan de kokosmelk en citroensap erdoor.
8. Doen gehaktballen terug in pan en stoof zachtjes voor 30 min. terwijl je het af en toe doorroeren.

Bron

Kerrie uit een multiculturele keuken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top