
Een lekker supersimpel te bereiden nagerecht. Serveer het gerecht in hoge wijnglazen. Varieren is ook mogelijk, gebruik in plaats van cantuccini-koekjes bijvoorbeeld bastognekoeken en/of vervang de Baileys door Pedro Ximenez scherry of koffielikeur. Baileys is een Ierse likeur op basis van whisky en room. Het schijnt zo te zijn dat de whisky de room er van weerhoudt om zuur te worden. Een fles kan na opening in de koelkast maandenlang bewaard worden.
Verbrokkel de cantuccini-koekjes in een blender of keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla er met een deegrol of iets dergelijks op.
Klop de ijskoude slagroom stijf met basterdsuiker naar smaak en eventueel de oploskoffie (kan mee geklopt worden). Spatel de cantuccini-koekjes door de lobbige room en schep in wijnglazen. Zet in de koelkast om door en door koud te worden.
Een variant is om de room in hoge glazen te scheppen op, bijvoorbeeld, in stukken gesneden vijg. Kies er in dat geval voor om de koekjes niet door de room tes cheppen, maar als laagjes te strooien tussen de vijgen en de Baileys-mousse.
Gooi en Eemlander
hedy1962 04-06-2013
Hallo wavla,
WAUW , dit klinkt LEKKER !!!
Ik neem het recept graag van je mee hoor.
Als ik het gemaakt heb , hoor je het van me.
Groetjes, Hedy
Marshmallow05 11-03-2013
Er staat niet duidelijk wanneer de Baileys erdoor heen gaat. Is dat bij het opkloppen van de slagroom? Of gaat de Baileys er pas op het eind door?
patisjeetje 11-03-2013
door de alcohol denk ik toch dat ik een zakje klop en fix ga toe voegen, zodat deze iets steviger blijft, dank voor je voor het recept
Queeny1724 25-02-2013
Wat is dit afschuwelijk lekker!!!!
Lonnekeh84 28-02-2012
heel lekker recept alleen ik doe er wel een zakje klop fix bij zodat het geheel iets steviger wordt.