Kabeljauwgoulash
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 09-03-2009
Ingrediënten 4 personen
500 gr. kabeljauwfilet2 uien
4 tomaten
2 paprika`s
50 gr. margarine
40 gr. bloem
1/2 l. bouillon
1 tl. paprikapoeder
peper, zout
1 teentje knoflook
peterselie.
Bereidingswijze
Maak de uien en de knoflook schoon en snijd ze klein.
Fruit ze lichtbruin in de margarine. Maak de paprika`s schoon, was ze en snijd ze in smalle reepjes.
Smoor ze met het paprikapoeder 5 min. mee.
Voeg 4 dl. bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Meng de bloem, met de rest van de koude bouillon, aan tot een glad papje. Bind hiermee de saus.
Snijd de kabeljauwfilet in blokjes en voeg die bij de saus, samen met de in stukken gesneden tomaat.
Laat het gerecht in 10 min. gaar worden op een matig vuur.
De stukken vis mogen niet stuk geroerd worden.
Maak de goulash op smaak af met peper, zout en kleingesneden peterselie
Bron
onbekend
Laatste reacties
wat leuk om dit recept tegen te komen op smulweb. Ik maak dit gerecht al zo``n 25 jaar met regelmaat klaar en het blijft lekker!