Zalmbonbons
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 09-03-2009
Ingrediënten 4 personen
400 gram gerookte zalm1 bosje(s) bieslook
175 gram luchtige roomkaas
1 eetlepel(s) citroensap
2 eetlepel(s) mierikswortelpuree
50 gram crème fraîche
0,5 krop sla (frisee) veldsla
olijfolie
balsamicoazijn
zout
versgemalen peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 329,11 kcal |
Koolhydraten | 4,79 g |
Eiwitten | 25,87 g |
Vetten | 22,54 g |
Voorbereiding
Hak 75g zalm fijn. Was de bieslook en knip hem fijn. Meng de roomkaas met het citroensap, de mierikswortel, de crème fraîche en de bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
Bereidingswijze
Verdeel het roomkaasmengsel in hoopjes over 8 plakken zalm. Wikkel de zalm om de roomkaas heen en verpak ze één voor één in plasticfolie. Laat de zalmbonbons in de koelkast goed koud worden.
Bron
internet
Serveertip
Was de sla en hak de sla fijn. Leg de sla als een dunne rand op een bord en leg de zalmbonbons in het midden.
Laatste reacties
en wat doe je met het balsamico azijn?
en wat doe je met het balsamico azijn?
Bij voorbereiding er ook doorheen doen dus met de roomkaas etc.
Wat doe je dan precies met de 75 gram gehakte zalm?