Zalmbonbons

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-03-2009
  • Zalmbonbons

    Zalmbonbons

    Zalmbonbons

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram gerookte zalm
1 bosje(s) bieslook
175 gram luchtige roomkaas
1 eetlepel(s) citroensap
2 eetlepel(s) mierikswortelpuree
50 gram crème fraîche
0,5 krop sla (frisee) veldsla
olijfolie
balsamicoazijn
zout
versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 329,11 kcal
Koolhydraten 4,79 g
Eiwitten 25,87 g
Vetten 22,54 g

Voorbereiding

Hak 75g zalm fijn. Was de bieslook en knip hem fijn. Meng de roomkaas met het citroensap, de mierikswortel, de crème fraîche en de bieslook. Breng op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Verdeel het roomkaasmengsel in hoopjes over 8 plakken zalm. Wikkel de zalm om de roomkaas heen en verpak ze één voor één in plasticfolie. Laat de zalmbonbons in de koelkast goed koud worden.

Bron

internet

Serveertip

Was de sla en hak de sla fijn. Leg de sla als een dunne rand op een bord en leg de zalmbonbons in het midden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Callymerks avatar
Callymerks 06-11-2013

en wat doe je met het balsamico azijn?

Callymerks avatar
Callymerks 06-11-2013

en wat doe je met het balsamico azijn?

loema avatar
loema 09-12-2010

Bij voorbereiding er ook doorheen doen dus met de roomkaas etc.

carina64 avatar
carina64 22-12-2009

Wat doe je dan precies met de 75 gram gehakte zalm?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten