Schnitzel sandwich

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-03-2009

Dit gerecht wordt gemaakt met schnizels, maar in principe kan het ook gemaakt worden met bijvoorbeeld slibtongetjes, of scholfilets, met kalkoen(-schnitzelz) of met in plakken verdeelde kipfilet. Serveer met aspergetips of aeen andere groene groente en krieltjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 gepaneerde grote schnitzels, boter om te bakken, 1 avocado, 6 kerstomaatjes, 6 mini-mozarellaballetjes, 1 sjalotje, rucola blaadjes.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Halveer de schnitzels. Halveer de avocado, verwijder de schil en de pit. Snijd de avocadohelften in plakken. Pel de sjalot en snijd in plakken. Haal ze in ringen uiteen. Halveer de kertomaten en mozzarellabolletjes.

Bereidingswijze

Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de stukken schnitzel gaar en krokant. Bouw de schnitzel als een sandwich op door als volgt te stapelen: Halve schnitzel, blaadje rucola, plakjes avocado en tomaatjes, mozzarella en sjalotringen. Hierop tweede stukje schnitzel en opnieuw sla, plakjes avocado en tomaatjes, mozzarella en sjalot. Steek hier een sateprikker door en serveer.

Bron

Gooi en Eemlander

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten