Tilapiafitlet met saffraanroom

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-03-2009

Voor 1 gram saffraan zijn minstens 100 krokussen nodig. Niet vreemd dus dat deze specerij zo kostbaar is. Een bloem levert slechts drie stampers op die met de hand moeten worden geoogst en dan gedroogd. De overeenkomst met kurkuma is uitsluitend de kleur want de smaak van geelwordtel en saffraan verschillen wel.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 tilapiafilets, enkele draadjes saffraan of 1/2 theeleopel kukuma (geelwortel), 3 eetlepels witte wijn, zout, peper bloem, boter om te bakken, 1,25dl (1/8l) slagroom, 40gr. slablaadjes, olie en azijn voor dressing.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Spoel de vis af en dep droog. Week de saffraan of geelwordtel in de witte wijn. Dep de ontdooide vis droog met wat keukenpapier. Bestrooi met zout en peper en bloem.

Bereidingswijze

Bak de filets in ca. 2-3 minuten per kant gaar en goudgeel. Neem ze uit de pan en houd warm. Schenk het bakvocht uit de pan en blus de bodem met de witte wijn en de slagroom. Laat al roerend aan de kook komen en kook 1-2 minuten door. Maak een dressing voor de sla van 3 delen olie en 1 deel azijn en breng op smaak met zout en peper. Meng met de sla. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Bron

Gooi en Eemlander

Serveertip

Schenk de saus op de borden. Schik hierop de gebakken visfilets en leg hierop (in een bergje) de slablaadjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten