Spaghetti Carbonara (Nigella Lawson)
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 08-03-2009
Dit recept is van Nigella Lawson. Ik gebruik alleen crème fraiche i.p.v. heavy cream.
Ingrediënten 4 personen
- 450 g spaghetti- half bakje crème fraiche (ongeveer 60 ml)
- 250 g pancetta blokjes of spekjes
- 60 ml droge witte wijn of vermout
- 4 eieren
- 50 g parmezaanse kaas
- 2 tl olijfolie
- zwarte peper en nootmuskaat
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 775,37 kcal |
Koolhydraten | 81,96 g |
Eiwitten | 34,32 g |
Vetten | 32,31 g |
Benodigdheden
Twee grote pannenBereidingswijze
Kook de spaghetti in een grote pan. Neem een andere grote pan waar zometeen de spaghetti in past en bak hier in de pancetta blokjes in de olijfolie. Schenk daarna de wijn erover en laat het bubbelen totdat er wijnachtijge siroop overblijft. Haal de pan van het vuur.
Meng in een kom de eieren, kaas, crème fraiche en peper.
Doe de spaghetti bij de siroopachtige pancetta zet de pan weer op het vuur. Meng de spaghetti goed met de spekjes en siroop. Haal de pan weer van het vuur en voeg het ei/kaas mengsel toe. Roer alles goed door elkaar. Je kunt eventueel wat van het pastawater gebruiken om het te verdunnen Doe er nog wat peper en nootmuskaat doorheen.
Bron
Nigella Lawson
Serveertip
Strooi er nog wat parmezaanse kaas erover.
Laatste reacties
Zo klaar en hebben gesmuld.
Makkelijk te bereiden en ontzettend lekker!
Teentje knoflook erdoor en peterselie erover en dan is dit de beste pasta carbonara ever!
Erg lekker en makkelijke recept om eens te maken. Gisteren deze Spagetti Carbonara gemaakt en hij viel goed in de smaak!!!
Toch weer net iets anders deze carbonara. Ga ik dus proberen!
Ik gooi er voor het opdienen altijd nog wat verse peterselie over, lekker en mooi!
Absoluut de beste carbonara ever!