Spaghetti Carbonara (Nigella Lawson)

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-03-2009
  • Spaghetti Carbonara (Nigella Lawson)

    Spaghetti Carbonara (Nigella Lawson)

    Spaghetti Carbonara (Nigella Lawson)

Dit recept is van Nigella Lawson. Ik gebruik alleen crème fraiche i.p.v. heavy cream.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 450 g spaghetti
- half bakje crème fraiche (ongeveer 60 ml)
- 250 g pancetta blokjes of spekjes
- 60 ml droge witte wijn of vermout
- 4 eieren
- 50 g parmezaanse kaas
- 2 tl olijfolie
- zwarte peper en nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 775,37 kcal
Koolhydraten 81,96 g
Eiwitten 34,32 g
Vetten 32,31 g
Benodigdheden
Twee grote pannen

Bereidingswijze

Kook de spaghetti in een grote pan. Neem een andere grote pan waar zometeen de spaghetti in past en bak hier in de pancetta blokjes in de olijfolie. Schenk daarna de wijn erover en laat het bubbelen totdat er wijnachtijge siroop overblijft. Haal de pan van het vuur.
Meng in een kom de eieren, kaas, crème fraiche en peper.
Doe de spaghetti bij de siroopachtige pancetta zet de pan weer op het vuur. Meng de spaghetti goed met de spekjes en siroop. Haal de pan weer van het vuur en voeg het ei/kaas mengsel toe. Roer alles goed door elkaar. Je kunt eventueel wat van het pastawater gebruiken om het te verdunnen Doe er nog wat peper en nootmuskaat doorheen.

Bron

Nigella Lawson

Serveertip

Strooi er nog wat parmezaanse kaas erover.

Laatste reacties

spapaars avatar
spapaars 12-06-2017

Zo klaar en hebben gesmuld.

Rafke76 avatar
Rafke76 17-06-2013

Makkelijk te bereiden en ontzettend lekker!

Helen1987 avatar
Helen1987 10-11-2012

Teentje knoflook erdoor en peterselie erover en dan is dit de beste pasta carbonara ever!

Wendy_86 avatar
Wendy_86 06-03-2012

Erg lekker en makkelijke recept om eens te maken. Gisteren deze Spagetti Carbonara gemaakt en hij viel goed in de smaak!!!

gea441 avatar
gea441 01-03-2012

Toch weer net iets anders deze carbonara. Ga ik dus proberen!

MoosFramboos avatar
MoosFramboos 12-04-2010

Ik gooi er voor het opdienen altijd nog wat verse peterselie over, lekker en mooi!

MoosFramboos avatar
MoosFramboos 12-04-2010

Absoluut de beste carbonara ever!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten