1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Clafoutis.

Clafoutis.

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-03-2009

Ingrediënten 4 personen


500 ml melk (Melkan)
150 g bloem
150 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
3 g bakpoeder
6 eieren
boter om in te vetten
500 g kersen, ontpit
poedersuiker









Verder heb je nodig


Dichte taartvorm (quichevorm) Ø 24 cm
aluminiumfolie

Clafoutis.
Clafoutis.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190˚C. Meng melk, bloem, suiker, vanille­­suiker en bakpoeder door elkaar. Roer de eieren er een voor een door en klop tot een luchtig beslag. Vet de taartvorm in

Bereidingswijze

Bedek de bodem van de vorm met de helft van het beslag. Zet dit 5 minuten in de oven. Haal de taartvorm uit de oven en verdeel de uitgelekte kersen over de beslagbodem. Vul de vorm verder met het beslag en bak de clafoutis in 40 tot 45 minuten gaar in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie wanneer de bovenkant te bruin wordt. Haal de clafoutis als hij gaar is uit de vorm en bestrooi met poedersuiker.

Serveertip

Vervang de kersen door bijvoorbeeld perzik of appel of maak, zoals hier, drie verschillende versies in de kleine vormpjes.

Lekker met slagroom en chocola

Bron

Boodschappen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wijmeren


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wijmeren
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top