1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tomatenroomsoep met gebakken balletjes

Tomatenroomsoep met gebakken balletjes

Door: heeryn

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-03-2009

Ingrediënten 4 personen


300 cc ingekookte runderbouillon
2 blikken tomaat op sap
150 gr. rundgehakt
1 el gedroogde italiaanse keukenkruiden
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
100 cc kookroom light
4 boterhammen
8 tl roomkaas
Peper en zout
Peterselietoefjes.


Tomatenroomsoep met gebakken balletjes
Tomatenroomsoep met gebakken balletjes

Wanneer je de balletjes in de soep laat garen komt er nog veel vet uit. Dit heb ik proberen te ondervangen door de gehaktballetjes voor ze in de soep gaan te bakken. Het resultaat is prima. Bijkomend plezierig effect vond ik dat de balletjes wat krokanter waren. Een echte bite!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De tomaten uit blik fijnwrijven en de kroontjes verwijderen. Samen met sap en de ingekookte runderbouillon verhitten. Toevoegen Italiaanse keukenkruiden, chilipoeder en paprikapoeder en even rustig laten pruttelen. Het gehakt aanmaken met wat peper en zout en er knikkergrote balletjes van draaien. De balletjes (zonder boter) op hoog vuur in een anti aanbakpan bakken zodat ze een mooi donkere buitenkant krijgen. De soep afmaken door er 100 cc room door te roeren en (zonder het bakvet) de balletjes erdoor mengen. Vuur uitzetten en de soep zo 10 minuten laten staan.
Intussen een paar boterhammen in repen snijden en deze in de grillpan bakken. Het geroosterde brood bij de soep serveren met roomkaas. (De roomkaas met behulp van twee theelepeltjes tot quinellen vormen.) Een peterselietoefje midden in de soep zetten als garnering.

Bron

Eigen recept



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heeryn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top