1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Carpaccio
  5. Trio van coquilles, paprikasoep en carpaccio

Trio van coquilles, paprikasoep en carpaccio

Door: antoinia

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-03-2009

Ingrediënten 4 personen


Coquilles
175 gram sjalotten
4 eetl slagroom
zout en peper
2 eetl olijfolie
4 coquilles
klontje boter
grof zeezout
4 partjes manderijn



Paprikasoep

4 gele paprika`s
1 ui
2 teentjes knoflook
700 ml kippenbouillon
1 theel cayennepeper
10 gram boter
3 eetl olijfolie
zout

Carpaccio met kingcrabsalade
75 gram king krab
4 eetl olijfolie
sap van 1 limoen
1 eetl bieslook (fijngehakt)
100 gram ossenhaas
1 eetl balsamico-azijn








Kijk altijd naar smaken verschillen en deze werd wel heel goed beoordeeld

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Coquilles met charlottenpuree en manderijntjes.

Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius.

Snijd de sjalotten in ringen en fruit ze in 15 minuten.

Voeg zodra ze zacht zijn de room toe en laat het nog vijf minuten op heet vuur staan.

Breng alles op smaak met zout en peper en pureer het glad tot een mooie saus.

Maak de mandarijntjes schoon en bestrooi ze met peper en warm ze even in de oven.

Bak de coquilles op hoog vuur en zorg ervoor dat ze niet te gaar zijn.

Bestrooi ze met zeezout naar smaak.

Serveer de coquilles samen met één mandarijntje per bord en giet de saus erbij.

Paprikasoep
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

Rooster de paprika 30 minuten in de oven tot ze zwart zijn.

Laat ze daarna tien minuten uitdampen in een gesloten plastic zak.

Bak de ui en knoflook in de boter en olijfolie.

Ontvel de paprika en voeg het toe aan de knoflook en ui.

Laat dit 20 minuten stoven.

Pureer het mengsel met de bouillon en voeg de cayennepeper toe.

Naar smaak eventueel nog zout toevoegen

Carpaccio met kingkrabsalade
Snijd de ossenhaas in dunne plakjes en maak ze eventueel platter met een deksel of een ander plat voorwerp.

Marineer het vlees met twee eetlepels olijfolie en de balsamico.

Peper en zout naar smaak toevoegen.

Trek de krab uit elkaar en meng het met de bieslook, de overige twee eetlepels olie en de limoensap. Breng het op smaak met peper en zout.

Vouw de krab in de ossenhaas tot een mooi rolletje en serveer uit.

Bron

Smaken verschillen



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antoinia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top