De enige echte indonesische satesaus

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.

Echt lekkere saus voor bij sate of barbeque

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1/2 pot pindakaas, goedkope anders komt vet bovendrijven
3 dl melk
5 el ketjap manis zoet
1 el azijn
1.5 el suiker
1 ui
3 teentjes knoflook
1 tl laos
1 tl ketoembar
1 tl djintan
1 tl sambal, meer als je van echt pittig houdt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de uitjes tot deze een beetje glazig zijn. Voeg de pindakaas aan de koude melk toe en breng dit al roerende aan de kook. Voeg vervolgens de gefruitte ui en de overige ingredienten toe en laat het geheel nog even op een zacht vuur staan, zodat de smaken goed door kunnen trekken, Blijven roeren en je hebt een verrukkelijke satesaus.

Bron

Indonesische buurvrouw

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

antoinia avatar
antoinia

Doorsturen

Home Recepten