1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. De enige echte indonesische satesaus

De enige echte indonesische satesaus

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-03-2009

Ingrediënten 8 personen


1/2 pot pindakaas, goedkope anders komt vet bovendrijven
3 dl melk
5 el ketjap manis zoet
1 el azijn
1.5 el suiker
1 ui
3 teentjes knoflook
1 tl laos
1 tl ketoembar
1 tl djintan
1 tl sambal, meer als je van echt pittig houdt



Echt lekkere saus voor bij sate of barbeque

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de uitjes tot deze een beetje glazig zijn. Voeg de pindakaas aan de koude melk toe en breng dit al roerende aan de kook. Voeg vervolgens de gefruitte ui en de overige ingredienten toe en laat het geheel nog even op een zacht vuur staan, zodat de smaken goed door kunnen trekken, Blijven roeren en je hebt een verrukkelijke satesaus.

Bron

Indonesische buurvrouw



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antoinia


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antoinia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top