Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2009
  • Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

    Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

    Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote bloemkool, in roosjes
zout
4 eieren
40 g boter of vloeibare
margarine
1 ui, gesnipperd
1 eetl. kerriepoeder
40 g bloem
400 ml melk (Melkan)
versgemalen peper
200 g hamreepjes
2 eetl. gehakte peterselie

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de bloemkoolroosjes in water met zout 12-15 minuten. Kook de eieren hard in 10 minuten. Pel ze en hak ze fijn.

Bereidingswijze

Verhit de boter, voeg ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen. Giet de melk er in gedeelten bij. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en voeg peper toe. Giet de bloemkool af en leg de roosjes naast elkaar in een schaal. Verdeel de hamreepjes erover. Schenk de saus erover en bestrooi deze met het gehakte ei en de peterselie

Bron

Boodschappen

Serveertip

Combineer bloemkool met broccoli.

Serveersuggestie:
Lekker met gebakken aardappels of rösti.

Maak er een mosterdsaus van door in plaats van 1 eetlepel kerriepoeder 1 theelepel kerriepoeder toe te voegen samen met 1 eetlepel mosterd

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten