Diner de luxe

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-03-2009
  • Diner de luxe

    Diner de luxe

    Diner de luxe

Complete maaltijd met gemarineerde biefstuk-
gemarineerde aardappelpijpjes-en een heerlijke eikenblad sla
na een tarte tartin van ananas uit de oven.(foto)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Marinade voor de biefstuk
Scheut olijfolie
teen knoflook fijn
scheut balsamico siroop klassiek
scheutje sherry
Szechuan peper
snufje ve-tsin
paar blaadjes salie fijn
takje lavendel
Snij de biefstuk in dunne plakken en peper met citroenpeper, en leg in de marinade.
Laat de biefstuk(liefst nacht) in ieder geval aantal uren marineren..

Knoflookboter
roomboter met 5 teentjes of 2 bolletjes knoflook vermengen
escargot kruiden en citroenpeper toevoegen.
Na opstijven nogmaals flink doorhakken. Laten opstijven in de koelkast.
(liefst eigenkijk luchtig kloppen)

Na
Verse schijjfjes ananas
per schijf een bladerdeeglapje
suiker (bruin)
boter om in te vetten

Verder zie voorbereiding
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Aardappels
ong. 6-8 grote aardappels

Draai met een appelboor stukken aardappel uit.(langwerpig dus-pas op je vingers)

Marineer deze rolletjes aardappel in gesmolten/zacht stukje roomboter,
met takjes tijm-
peper naar maak (citroenpeper)
en een zout naar smaak (fleur de sel of himalyazout)
en voeg verse salie toe. (boter wordt koel vast maar dat geeft niet)
(nu kun je eventueel aardappels voorgaren in de magnetron)
Haal de stukken aardappel door de panko (japans panneermeel-toko)


Groente
Eikenblad sla (liefst de groene versie `Green Salad Bowl`)
pijnboompitten erdoor
pecorino geraspt erover
gedroogd/gebrand tomaatje op oliebasis
erover een (ingekookte) bramendressing met evt. de bramen en een snufje kaneel
afmaken met peper en zout

Ananas plakken in kleine stukjes snijden 2 cm dik (puntjes) pitten verwijderen
pan met boter invetten en suiker erin doen
hierin stukjes ananas aanbakken en laten carameliseren

Bereidingswijze

Bereiding
Bak de aardappels verder gaar in de koekenpan met boter.

Biefstuk maken
Roerbak de biefstuk kort voor gebruik in de marinade

Groente
bramendressing (bijv. Hak bramen in pot) sap kan ingekookt worden.

Tarte tartin van ananas;
pan of ananas overdoen in aparte schaaltjes, afdekken met bladerdeeg en voor ong 25 min in de oven zetten op 180 C

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten