Spinaziesalade met rode biet

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-03-2009

Kies mooie sappige handsinaasappels voor deze salade. Vooral de navelsinaasappels smaken zoet en vol, laten zich goed pellen en hebben weinig of geen pitten. Bloedsinaasappels komen in dit gerecht ook goed uit en wie misschien meer van een `bittertje` houdt, kan er natuurlijk ook grapefruits in verwerken. Wilde spinazie is niet overal even makkelijk te krijgen, maar ook erg lekker in plaats van jonge blaadjes `gewone` spinazie. Wie er een maaltijdsalade van wil maken, kan ook nog wat blauwaderkaas en pijnboompitten of walnoten toevoegen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
200gr. spinazie, 2 kleine (gare) rode bieten, 2 sinaasappels, 2 kleine sjalotjes, 3-4 eetlepels ollijfolie, 1 eetlepel citroensap, zout, peper.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was en droog de spinazieblaadjes. Breek de steeltjes eventueel van de blaadjes. Pel de bieten snijd of schijf ze in plakken. Pel de sinaasappels of schil de vruchten. Snijd daarna met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit. Vang hierbij het uitlekkende sap op.

Bereidingswijze

Pel en snipper de sjalotjes zo fijn mogelijk. Klop in het kommetje waarin het uitgelekte sinaasappelsap is opgevangen olijfolie en citroensap door elkaar en meng er de sjalotjes door. Breng op smaak met zout en peper. Meng de sjalotdressing met de spinazieblaadjes. Verdeel hierover de plakken rode biet en partjes snaasappel en meng nogmaals.

Bron

Gooi en Eemlander

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 08-03-2009

Dit klinkt heel erg lekker. Jammer dat je er geen foto bij hebt, want het lijkt me ook een mooi kleurrijk geheel. Ik ga het beslist een keer proberen. Dank je wel. groetjes, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten