Biefstuk, sherry en rozijnen

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-03-2009

Als druiven geplukt worden voor de productie van rozijnen worden ze eerst ondergedompeld in vocht met een zout-oplossing, waardoor er barstjes in de schil komen en het vocht uit de druif goed kan verdampen. Na het `badje`worden de vruchten zo`n week in de brandende zon te drogen gelegd.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
ca. 1 eetlepel zwarte peperkorrels, ca. 1 eetlepel witte peperkorrels, 4 biefstukken van de haas (ca. 175gr. per stuk), 2dl. droge sherry, 2dl. runderbouillon, 50gr. gele of bruine rozijnen (geweekt). 3 eetlepels boter, zeezout naar smaak, 2 eetlepels arachide olie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Stoot de peperkorrels in een vijzel klein en strooi dit op een bord. Kruid de biefstukken met zout en druk dan alle kanten van het vlees in de peper tot dit helemaal bedekt is.

Bereidingswijze

Verhit een zware koekenpan die ruim genoeg is voor de biefstukken en voeg olie toe. Doe, zodra de olie begint de roken, voorzichtig het vlees in pan. Bak het 3-4 minuten, draai het dan om en bak nog eens 3-4 minuten voor de medium-rare (iets korter voor rauwer, iets langer voor meer doorbakken). Neem de biefstukken uit de pan en dek af met aluminiumfolie om warm te houden. Giet het vet weg uit de koekenpan, blus met de sherry en roer de aankbaksels met een houten lepel los. Kook tot de heflt in. Voeg de bouillon en de rozijnen toe en laat opnieuw tot de helft inkoken. Smelt de boter stukje voor stukje al roerend in de saus, zodat deze gaat glanzen.

Bron

Gooi en Eemlander

Serveertip

Lepel de saus over de biefstukken en serveer.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten