Supersnel cassata-ijs

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2009

Dit dessert ziet er mooi uit en is supersnel te maken. Neem een grote cake-of broodvorm en bekleed deze eventueel met plasticfolie zodat de cassate makkelijk los komt. Het mooist is het effect wanneer van de cake lange plakken worden gesneden die in hun geheel in de bakvorm passen. Varieer in ijssmaken, in het aantal laagjes, voeg gehakte noten toe etc. Het bedruppelen van de cake met likeur zorgt ervoor dat de cake niet echt bevriest, maar wanneer de cassate een hele nacht aanvriest zal de cake toch wat `hard`worden. Maak het gerecht daarom liever niet langer dan enkele uren voor het serveren.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
5 dl. roomijs, 5dl. chocolade-ijs, 2 eetlepels rozijnen, 6 eetlepels Amaretto (of andere likeur), ca 1/2 cake, 50gr. chocoladereep met noten.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat het room- en chocolade-ijs buiten de koelkast zacht worden. Week de rozijnen in de helft van de Amaretto. Snijd de cake in plakken. Hak de chocoladereep in stukjes. Bedruppel de plakken cake met de rest van de Amaretto.

Bereidingswijze

Meng het roomijs met de geweekte rozijnen en schep het in een cakevorm. Strijk het oppervlak glad. Snijd de plakken cake eventueel bij en leg een aantal plakken op de laag rozijnenijs. Meng de chocoladestukjes met het chocolade-ijs en schep dit op de cake. Strijk glad en leg ook hierop plakjes cake. Dek af met plasticfolie en laat in de diepvries weer stevig worden. Stort de cassata op een snijplank en snijd in stukken.

Bron

Gooi en Eemlander

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten