Pikante kapucijners

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-03-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr. kapucijners of 2 blikken
1 selderijknol
1 zakje gedroogde bamikruiden
1 ui
1 teentje knoflook
1 tl. gemberpoeder
1 tl. kerrie
100 gr. dobbelsteentjes doorregen spek



Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de gedroogde kapucijners 12 uur weken in water met zout en kook ze hierin gaar. Week de gedroogde bamikruiden in weinig water. Snijd de schoongemaakte ui en de selderijknol klein. Bak het spek uit en fruit hierin de fijngeknepen knoflook, de ui en selderijknol met de gemberpoeder en kerrie. Bak de bamikruiden even mee. Voeg de afgegoten kapucijners erbij en laat het geheel goed warm worden. Maak het gerecht op smaak af met zout.

Serveertip

Geef hierbij kropsla en verschillende soorsten zoutzuur, zoals augurken, uitjes enz.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten