Linzencurry met pappadums
- Indiaas, Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-03-2009
Heerlijke curry, maar niet zo heel erg pittig. Het originele recept had in plaats van aubergine, bloemkool als ingredient. Wij vinden deze versie met aubergine echter veel lekkerder. Mocht je echter de curry met bloemkool willen maken: voeg 1 pak bloemkoolroosjes (450 g, diepvries) toe ipv aubergine en verleng de kooktijd met circa 5 minuten.
Ingrediënten 4 personen
300 g basmatirijst; 300 ml olie; 1 grote ui, grofgesnipperd; 2 eetlepels milde Indiase currypasta (pot a 283 g); 1 grote aubergine, in halve plakjes; 150 g tuinerwten (diepvries); 1 blik linzen (a 400 g), uitgelekt; 1 blik tomatenblokjes (400 g); 100 ml kruidenbouillon (van poeder); 8 pappadums naturel (pakje a 100 g); mangochutney (pot a 340 g).Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de ui met de currypasta 2-3 minuten. Schep de tuinerwten, linzen en tomatenblokjes met vocht erdoor. Voeg de aubergine toe. Voeg de bouillon en zout naar smaak toe, roer goed door en breng het geheel aan de kook. Laat de curry circa 15 minuten zachtjes sudderen, met deksel op de pan. Verhit de rest van de olie in een wok en frituur de pappadums volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de linzencurry in wijde kommen op een bergje rijst. Leg de pappadums ernaast. Geef de mangochutney erbij.
Bron
Allerhande 01 2009 - aangepast
Serveertip
Ook lekker met naan-brood ipv pappadums.
Laatste reacties
Dit vind ik ook lekker. Heerlijk zo die linzen gemaakt. Bedankt, Margrit
Erg lekker. Vonden de kinderen ook. Thnx.
Super recept.