Kabeljauw met couscoussalade
- Mediterraan, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-03-2009
Ingrediënten 4 personen
600 g kabeljauw, ontdooidzout en versgemalen peper
1 theel. kerriepoeder
2 eetl. citroensap
1,5 eetl. olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
1 kleine komkommer, met schil in kleine blokjes
250 g couscous
1/2 l groentebouillon (van tablet)
1 groene paprika, in miniblokjes
1 rode of gele paprika, in miniblokjes
2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries
Voorbereiding
Dep de visfilets droog en bestrooi ze met zout, peper en kerriepoeder. Besprenkel ze met citroensap.
Bereidingswijze
Verhit 1/2 eetlepel olie en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook. Voeg de komkommer toe en bak deze 2 minuten mee. Roer de couscous, bouillon en paprika erdoor. Neem de pan van de warmtebron en laat hem afgedekt 3-4 minuten staan (zie de aanwijzing op de couscousverpakking). Verhit de rest van de olijfolie en bak de vis in 5 minuten goudbruin en gaar. Roer de couscous los. Serveer deze in een schaal met de visfilets erop. Strooi de koriander erover.
Serveertip
De vis kan ook in de oven worden bereid. Verwarm de grill voor. Leg de vis besprenkeld met een beetje olijfolie 2 richels onder de grill en rooster de kabeljauw in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties