1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Paddestoelentaartje met geitenkaas

Paddestoelentaartje met geitenkaas

Door: planco

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-03-2009

Ingrediënten 4 personen


6 lapjes diepvriesbladerdeeg
boter of olie om in te vetten
4 eetl. pesto
2 rode uien
125 g kastanjechampignons
100 g oesterzwammen
2 eetl. olijfolie
2 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd
1 eetl. balsamicoazijn
1 teentje knoflook
1/2 bakje cherry/kerstomaatjes
150 g zachte geitenkaas
1 ei
versgemalen peper
100 g veldsla of jonge bladsla


Verder heb je nodig


4 taartvormpjes Ø 12-14 cm

Paddestoelentaartje met geitenkaas
Paddestoelentaartje met geitenkaas
Paddestoelentaartje met geitenkaas
Paddestoelentaartje met geitenkaas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de bladerdeeglapjes ontdooien. Bekleed de licht ingevette vormpjes ermee en prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Bestrijk het deeg met pesto. Pel de uien en snijd ze in smalle ringen. Borstel de paddestoelen of veeg ze schoon met keukenpapier. Snijd ze in plakjes of reepjes.

Bereidingswijze

Bak de uienringen en de paddestoelen 3 minuten zachtjes in de hete olijfolie. Voeg gehakte tijm, balsamicoazijn en het geperste teentje knoflook toe. Laat dit iets afkoelen. Verdeel het ui-paddestoelenmengsel over de deegbodems. Halveer de tomaatjes en zet de helften met de bolle kant naar boven langs de deegrand van de taartjes. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes of verkruimel deze en schep de kaas erop. Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei. Maal een beetje peper over de taartjes. Zet ze 20-25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Dek ze af met aluminiumfolie als de kaas te donker wordt.

Serveertip

Serveer ze op bordjes met een pluk veldsla en enkele tomaatjes.



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top