Appelkruimelkoek

  • Duits, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-03-2009
  • Appelkruimelkoek

    Appelkruimelkoek

    Appelkruimelkoek

Een appeltaart gemaakt op de bakplaat oftewel "plaatkoek

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
Voor het deeg:
200 gr. boter
200 gr. suiker
geraspte citroenschil
4 middelgrote eieren300 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 zakje vanillesuiker2-3 eetlepels melk,
zout.
Voor de vulling:
750 gr. zure appelen,
75 gr. rozijnen, sucade en/of andere lekkere dingen.
Voor het kruimeldeeg:
225 gr. margarine,
225 gr. suiker, 275 gr. bloem,
100 gr. geraspte kokos,
snufje zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat, foodprocessor of mes

Voorbereiding

Schil de appels, haal het klokhuis er uit en snij ze in dunne schijfjes.

Bereidingswijze

Bestrijk de bakplaat met boter, en bestuif de bakplaat met bloem.Roer boter, suiker zout en vanillesuiker en citroenrasp door elkaar tot een schuimige massa. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg daarna in gedeeltes het zelfrijzend bakmeel en de melk toe. Strijk dit deeg gelijkmatig op de bakplaat uit. Leg de appelschijfjes (en eventuele andere lekkernijen)in rijen op het deeg.Doe de ingredienten voor het kruimeldeeg in een kom en roer ze, bij voorkeur met een mixer, tot een kruimelige massa. Strooi deze massa gelijkmatig over de appelschijfjes.Zet de bakplaat in de oven en bak de kruimelkoek in 60/70 minuten lichtbruin en gaar. (ca. 170 graden)
Snij de, nog warme, kruimelkoek met een scherp mes in 20-25 stukken.

Serveertip

Slagroom!!!!!!!!!_O_

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten