Radijs-fetasalade

  • Bijgerecht
  • 10-20 min.

Tijd voor knapperige en frispittige radijsjes. Naast de bekende rode ronde knolletjes, zien we de laatste jaren de lange witpuntradijs steeds meer. De familie radijs is groot: rond of langwerpig, en er zijn naast rode ook rose, witte en zelfs paarse telgen. Ook de grotere en mildere rammenas, rettich en witte Japanse daikon behoren tot de radijsfamilie.
Let bij aankoop op de harde structuur en fris groene tint van het loof. Vers heeft radijs de knapperigste beet en meest frisse smaak. Was de radijsjes en snijd het loof en kleine worteltje af. Wil je de bos radijsjes bewaren, snijdt dan ook het loof tot 1 cm van de knolletjes en bewaar de bos in de koelkast.
Meestal snoepen we radijsjes als snack of bij de lunch vers uit het vuistje, lekker met (gerookt) zeezout om te dippen. Of we snijden de knolletjes in dunne plakjes voor op brood. Ook erg lekker vinden wij radijs in salades, beetgaar gewokt, geraspt in salsa`s en in blokjes in hartige taarten. Houd je niet zo van het peperige karakter? Kook de radijsjes dan even in ruim water met zout en spoel ze koud onder stromend water. Lekker met een milde yoghurtdip met verse kervel.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 bosje radijs
½ citroen
2 el olijfolie extra vierge
1 el verse munt, fijngehakt
100 g feta (van geit of schaap)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de radijsjes schoon en rasp de knolletjes grof. Boen de halve citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de radijs met de citroenrasp in een schaal en verkruimel er de feta boven. Schep de salade om met de olijfolie en de munt en breng op smaak met citroensap, versgemalen zout en peper.

Bron

delicious

Serveertip

Lekker bij couscous met lamsvlees.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sheltiemoeke avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten