Spinazie-quiche
- Internationaal, Ovenschotel
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 blikje croissantdeeg1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1/2 rode paprika, in blokjes
2 eetl. olijfolie
150 g champignons, in plakjes
2 eetl. pijnboompitten
400 g spinazie, panklaar
3 eieren
1 eetl. gehakte Provençaalse of Italiaanse kruiden
of 1 theel. gedroogd
125 g crème fraîche
100 g roquefort, verkruimeld
zout en versgemalen peper
(eventueel) paneermeel
(eventueel) 8 gedroogde tomaten, in reepjes
100 g geraspte oude kaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 544,36 kcal |
Koolhydraten | 39,15 g |
Eiwitten | 32,27 g |
Vetten | 53,38 g |
Benodigdheden
quichevorm of lage taartvorm Ø 26 cm, ingevetVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de vorm met croissantdeeg. Druk de naden van het deeg met duim en wijsvinger tegen elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
Snij ui ,paprika,knolook,champignons fijn
Bereidingswijze
Fruit de ui, knoflook en paprika in olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin en houd ze apart. Roerbak de verse spinazie circa 3 minuten. Laat de spinazie iets afkoelen en vervolgens uitlekken op een zeef. Klop de eieren los met de kruiden. Schep de spinazie bij de ui, knoflook, paprika en champignons samen met de crème fraîche en roquefort en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer eventueel wat paneermeel door het spinaziemengsel zodat het wat droger en dikker wordt. Voeg dan, van de warmtebron af, de eieren en de pijnboompitten bij de spinazie en giet dit mengsel op de deegbodem. Verdeel eventueel tomaatreepjes over de bovenkant van de taart en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de taart 20-25 minuten midden in de oven en bak hem gaar en goudbruin. De taart kan zowel warm als koud gegeten worden.
Bron
boodschappen