Spinazie-quiche

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-03-2009
  • Spinazie-quiche

    Spinazie-quiche

    Spinazie-quiche

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blikje croissantdeeg
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1/2 rode paprika, in blokjes
2 eetl. olijfolie
150 g champignons, in plakjes
2 eetl. pijnboompitten
400 g spinazie, panklaar
3 eieren
1 eetl. gehakte Provençaalse of Italiaanse kruiden
of 1 theel. gedroogd
125 g crème fraîche
100 g roquefort, verkruimeld
zout en versgemalen peper
(eventueel) paneermeel
(eventueel) 8 gedroogde tomaten, in reepjes
100 g geraspte oude kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
quichevorm of lage taartvorm Ø 26 cm, ingevet

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de vorm met croissantdeeg. Druk de naden van het deeg met duim en wijsvinger tegen elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
Snij ui ,paprika,knolook,champignons fijn

Bereidingswijze

Fruit de ui, knoflook en paprika in olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin en houd ze apart. Roerbak de verse spinazie circa 3 minuten. Laat de spinazie iets afkoelen en vervolgens uitlekken op een zeef. Klop de eieren los met de kruiden. Schep de spinazie bij de ui, knoflook, paprika en champignons samen met de crème fraîche en roquefort en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer eventueel wat paneermeel door het spinaziemengsel zodat het wat droger en dikker wordt. Voeg dan, van de warmtebron af, de eieren en de pijnboompitten bij de spinazie en giet dit mengsel op de deegbodem. Verdeel eventueel tomaatreepjes over de bovenkant van de taart en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de taart 20-25 minuten midden in de oven en bak hem gaar en goudbruin. De taart kan zowel warm als koud gegeten worden.

Bron

boodschappen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

marijke74 avatar
marijke74 05-04-2009

Gisteren je spinazie quise gemaakt, was groot succes, we hebben samen, op een klein stukje na, de hele quise opgegeten! Zegt genoeg denk ik.

fransine avatar
fransine 10-03-2009

sorry, je broccolitaart! groetjes, Fransine

fransine avatar
fransine 10-03-2009

heb ook je spinazieguiche meegenomen, ziet er erg lekker uit, bedankt! groetjes, Fransine

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten