Groententaart met ricotta en mascarpone

  • Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-03-2009
  • Groententaart met ricotta en mascarpone

    Groententaart met ricotta en mascarpone

    Groententaart met ricotta en mascarpone

De lente komt eraan daarom een taart met een zonnetje! Een koude taart dus makkelijk tevoren te maken. Kan ook goed als onderdeel van een buffet.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
150 gr groene asperges of sperzieboontjes of (diepvries)doperwten; 100 gr verse spinazie; 1 courgette; 250 gr ricotta; 250 gr mascarpone; 1 ui; 2 teentjes knoflook;4 eieren; 70 gr parmezaanse kaas; verse basilicum; peper en zout.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 713,88 kcal
Koolhydraten 15,86 g
Eiwitten 29,90 g
Vetten 57,61 g
Benodigdheden
Springvorm van 20 cm

Voorbereiding

Snij de asperges of sperzieboontjes in kleine stukjes; kook de groente in een paar minuten beetgaar. Afgieten en afkoelen. Snipper de ui; snij de courgette in de lengte door de helft en daarna in dunne plakjes; verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Bak de ui glazig en voeg daar de plakjes courgette aan toe en knijp de teentjes knoflook hierover uit. Beetje gaar en bruin bakken en op het laats de spinazie erdoor en laten slinken. De pan van het vuur nemen en doe er de asperges (sperzieboontjes of erwtjes) bij en een flinke hand basilicum die je in stukjes trekt. Peper en zout naar smaak. Roer in een kom de ricotta met de mascarpone, de eieren en 50 gr parmezaanse kaas los en schep er de afgekoelde groente goed door. Vet de springvorm in en bestrooi met de helft van de overgebleven parmezaanse kaas. Doe het groenten/ kaasmengsel in de vorm en en strooi nog wat parmezaanse kaas over de bovenkant. In het midden van de oven in ongeveer 30 minuten bruin bakken. Laat de taart afkoelen voor je hem eet.

Bron

Culinette

Serveertip

Serveer met een knapperige groene sla (van de rest van de spinazie bij voorbeeld)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten