Vispalletje van drie
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 06-03-2009
Vispalletje van drie...heerlijke combinatie van eenvoudige vis als voorgerechtje
Ingrediënten 2 personen
1 stuk gefileerde palinghalve gefileerde forel
6 gamba`s
Voor bij de forel:
sjalotje fijn
zoete paprika poeder
en vers stukje zoete paprika fijn
verse kruiden (naar smaak) fijn (bonenkruid en oregano liefst vers)
halve appel fijn
scheut olijfolie
1 ei aangelengd met beetje water
peper en zout
Benodigdheden
mooi palletje met drie vakjesBereidingswijze
palingfiletstukjes koud
paling stukjes met stukjes peer en dille mengen op bordje leggen en met met balsamico stroop scheutje versieren evt. klein beetje gerapste pecorina erover
vers kruid evt. dille of bonenkruid bovenop opleggen.
Forel met roerbakei
sjalotje fijn
zoete paprika poeder
en vers stukje zoete paprika fijn
verse kruiden (naar smaak) fijn (bonenkruid en oregano liefst vers)
halve appel fijn
scheut olijfolie
1 ei aangelengd met beetje water
peper en zout
Alles in een pan roerbakken (kort)
forelfilet in stukjes lauw/warm maken in de magnetron of pan (heeeel kort)
roerbakei over de warm/lauwe forel draperen en met balsamico di modena (sinasappel- all"arancia) omringen (balsamico niet op foto bij forell)
Gamba`s gemarineerd in
olijfolie met knoflook, zout, peper en peterselie (vers) en citroenmelisse (vers)
Deze gaar bakken en opdienen met een lekker zelfgemaakte knoflooksaus.
Serveertip
Erbij
Focaccia oregano-knoflook brood of naturel
met knoflooksaus, kruidenboter of saus naar smaak
Laatste reacties
Lijk me een heel lekker voorgerechtje. Bedankt, Deon