Runderrollade met kerriesaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-03-2009
  • Runderrollade met kerriesaus

    Runderrollade met kerriesaus

    Runderrollade met kerriesaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. runderrollade
150 gr, boter of margarine
1 sjalotje
1 teentje knoflook
25 gr. boter
1/2 el. kerrie
25 gr. bloem
4 dl. vleesbouillon
1 el. gembernat
worcestershiresaus
peper, zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De rollade eventueel naar smaak kruiden en deze rondom aanbraden in de verhitte boter. Dan de pit temperen, 2 el. water toevoegen en de rollade onder af en toe keren in ca. 50 min. in een gesloten pan gaar braden.
Voor de saus het uitje en het teentje knoflook uit de pers in de boter fruiten. De kerrie even meebakken en dan de bloem erdoor roeren. De warme bouillon er geleidelijk bij roeren zodat een gladde saus ontstaat. Het gembernat toevoegen en de saus op smaak afmaken met worcestershiresaus, peper en eventueel zout.

Serveertip

De rollade op een verwarmde schaal leggen en er wat saus bij schenken.
De rest van de saus apart serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten