Hollandse garnalencocktail

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Hollandse garnalencocktail

    Hollandse garnalencocktail

    Hollandse garnalencocktail

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
125 ml slagroom of 125 g demi crème fraîche;
100 ml halvanaise of mayonaise;
mespuntje paprikapoeder;
2 eetl. tomatenketchup;
2 eetl. whisky of cognac;
zout en versgemalen peper;
blaadjes ijsbergsla, in smalle reepjes;
400 g Hollandse garnalen;
1 citroen, in partjes.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 400,61 kcal
Koolhydraten 4,48 g
Eiwitten 21,27 g
Vetten 30,79 g

Voorbereiding

Klop de slagroom of crème fraîche lobbig en schep er mayonaise, paprikapoeder, tomatenketchup, whisky of cognac, zout en peper door. (Dit kan een dag van tevoren, bewaar het dan afgedekt in de koelkast).

Bereidingswijze

Verdeel de sla over 4 glazen of kommen. Schep de garnalen erop en giet de cocktailsaus erover. Garneer met partjes citroen.

Bron

Boodschappen 12 2008

Serveertip

Variaties:
Kies eens uit de volgende dressingvariaties voor de garnalencocktail:
• 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 teentje geperste knoflook, 1 eetlepel witte-wijnazijn, 1 eetlepel honing, 4 eetlepels mayonaise of volle yoghurt.
• 150 ml magere yoghurt, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels gehakte dille, 1 eetlepel honing.
• 125 g demi crème fraîche, 2 eetlepels sherry, 1 teentje geperste knoflook, mespuntje cayennepeper, 2 eetlepels kappertjes, 1 eetlepel gehakte bieslook.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

defrens avatar
defrens

Doorsturen

Home Recepten