ANTRECÔTE MET CAMEMBERT OP GRILL OF BBQ

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-03-2009

Entrecôte wordt gesneden van de dunne lende en heeft een klein vet randje. Met haas en been erbij, heet dit een T-bone steak.
Aan te raden is dat als jij de vet niet willen eten, het vlees wel aanbraden met vet en dan na de tijd de vet verwijderen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 entrecôte van elk 200 g
60 g Camembert kaas, in 2 langwerpige plakken verdeeld

VOOR MOSTERD LAAGJE:
2 e mosterd
3/4 e sojasaus
3/4 e olijfolie

VOOR TIJDENS GRILLEREN:
2 e gesmolten boter
1 e citroensap
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Maak horizontaal inkepingen in de lengte van antrecôte om zo een ruimte te maken voor de kaas.
2. Vul antrecôte met kaas en steek vast met cocktail prikkers.
3. Borstel de antrecôte in met mosterd laagje.
4. Grilleer antrecôte naar eigen voorkeur van gaarde punt terwijl je ze steeds met een mengsel van boter en citroensap besprenkelen.
5, Laat antrecôte rusten voor 10-15 min.onder aluminiumfolie voor serveer.

Tijden voor garen: (Een antrecôte van 3 cm dikte:)
RARE - Krokant aangebakken van buiten maar nog rauw van binnen, maar wel warm in de kern: / 5-6 min
MEDIUM RARE - Krokant aangebakken van buiten, iets grijzer naar kern en nog rauw binnen in kern: / 7-8 min.
MEDIUM TO WELLDONE - Krokant aangebakken en tot in kern gaar. / 10-11 min.

Serveertip

Serveer op een spinazie salade of een andere frisse salade.
Plaats 2 gefrituurde Uienringen boven op elk antrecôte.
Eten met frites.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten