tomaten-basilicumbrood

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-03-2009

Lekker brood dat eigenlijk overal bijpast, je kan het als bijgerecht bij verschillende keukens gebruiken, of zo voor tussendoor, bij de lunch, noem maar op

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 kleine maatschep suiker (of 1 theelepel)
2 kleine maatscheppen gist (of 2 theelepels)
400 gram bloem
280 ml water
1 1/2 kleine maatschep zout (of 3 theelepels) afgestreken
2 grote maatscheppen olie (of 2 eetlepels)
1 potje groene of zwarte olijven zonder pit, in stukjes gesneden
1 pakje of potje zongedroogde tomaatjes, kleingesneden
basilicum naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
broodbackmachine (AFK of andere die met maatschepjes werkt) je kunt het altijd aanpassen voor je eigen merk BBM)

Voorbereiding

snijd de olijven en de tomaatjes in kleine plakjes of stukjes, naar keuze. Doe de overige ingrediënten in de volgorde zoals ze vermeld staan in de broodbakmachine.

Bereidingswijze

Stel de broodbackmachine in op volkorenbrood, groot, middelharde korst. Zet de machine aan.

Als je een Broodbakmachine hebt met halverwege een piepje om extra ingrediënten toe te voegen, doe dan bij de pieptoon de olijven, tomatenen basilicum erbij. Heb je een andere broodbakmachine, doe ze er dan in voor de 2e keer kneden.

Bron

eigen recept

Serveertip

Lekker bij van alles eigenlijk. Ik heb er ook een keertje een beetje geraspte kaas over gedaan en ze dan eventjes laten smelten in de gewone oven. Dit kan ook heel goed met mozzarella.

Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten