Pelle`s gemberkoekjes

  • Nederlands, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-03-2009
  • Pelle`s gemberkoekjes

    Pelle`s gemberkoekjes

    Pelle`s gemberkoekjes

Voor de echte gemberliefhebber. Heerlijke dunne koekjes volop gevuld met gember. We hebben ervan gesmuld. Hoeveelheid voor plm. 20 stuks.

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
75 gram gezeefde bloem
mespunt zout
65 gram suiker
50 gram geconfijte gember fijngehakt
55 gram boter
gember om te garneren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier of siliconenmatje
plasticfolie

Voorbereiding

Maak een deeg van het bloem, zout, suiker en boter. Kneed de fijngesneden gember hierdoor. Vorm een rol van het deeg en verpak deze in plastic folie. Leg het deeg plm. 1 uur in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg bakpapier of siliconenmatje op de bakplaat. Snij plakjes van de deegrol en leg deze wat uit elkaar op de bakplaat. (de koekjes lopen wat uit).
Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven plm. 15 - 17 minuten tot de koekjes goudbruin zijn. Even laten afkoelen op de bakplaat.

Bron

Volkskrant van Florine Boucher

Laatste reacties

HappyDeez avatar
HappyDeez 04-06-2013

Ik vond ze als enige in het gezin lekker. Wat een geluk voor mij....Heerlijk!

ecureuil avatar
ecureuil 09-03-2009

Ik had geen zin om een uur te wachten, dus ik heb balletjes gemaakt van het deeg en deze met de palm van de hand een beetje platgedrukt. Smaakt prima, je moet natuurlijk wel van gember houden. Als ik ze opnieuw maak , gebruik ik wat minder boter, had de indruk dat dat een beetje veel was.

ecureuil avatar
ecureuil 05-03-2009

ben gek op gember, dus...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten