kruidige goulash 3 in 1

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-03-2009
  • kruidige goulash 3 in 1

    Kruidige goulash 3 in 1

    Kruidige goulash 3 in 1

Heerlijke kruidige goulash waarvan je 3 recepten kan maken.
- goulash ( bij rijst, aardappelen of over de friet )
- goulashsoep
- bladerdeeghapje gevuld met goulash ( leuk voor op een feestje of lunch )
zeer makkelijk als je er meerdere dingen mee kunt wanneer je wat over hebt ( of dubbele portie maken en invriezen en later er wat anders van maken ). zie foto´s

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
GOULASH
- 1 kilo runderpoulet
- 1 bakje champignons ( 250 g )
- 2 rode paprika groot
- 1 groene paprika
- 3 uien groot
- 3 knoflookteentjes
- 1 laurierblaadje
- 1/2 tl kruidnagelpoeder
- 2 eetlepels paprikapoeder pikant
- 2 eetlepels mosterd ( zachte )
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel oregano ( gedroogd )
- 2 maggieblokjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 pakje tomato frito
- boter

GOULASHSOEP
- 1 liter rundvleesbouillon ( gemaakt van 2 rundvleesbouillonblokken )
- 1 ui
- 2 tl paprikapoeder mild ( wie pittig wil moet pikant pakken )
- 1 tl oregano ( gedroogd )
- aardappelblokjes of kleine krieltjes
- gedeelte van de goulash die je al gemaakt hebt
- boter

BLADERDEEGHAPJE MET GOULASH
- bladerdeeg
- beetje melk of eigeel voor in te smeren
- goulash die je al gemaakt hebt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan, Snijplank, knoflookpers,zeef

Voorbereiding

Zet alle dingen klaar die je nodig hebt
snipper de uien, paprika in blokjes snijden, knoflook pellen

Bereidingswijze

GOULASH
boter in de pan en het vlees licht aanbakken, bestrooien met 2 eetlepels paprikapoeder en even mee laten smoren, als het goed is komt er vocht vrij van het vlees, het vlees uit de pan halen en bewaren, in dit vocht de gesnipperde uien toevoegen en knoflook erboven uitpersen, paprika erbij, dan champignons, dit even laten smoren, dan de mosterd, azijn,kruidnagel en oregano erbij en goed roeren, dan het vlees, blik tomatenblokjes en pakje tomato frito erbij, maggieblokjes erboven verkruimelen en alles goed met elkaar vermengen, laurierblaadje erbij doen en de pan op stoofstand zetten. belangrijk om dit zeker 3 uur te laten stoven dan kan alles goed intrekken. als het klaar is het laurierblaadje verwijderen. smakelijk eten!!!!!

GOULASHSOEP
beetje boter in de pan en gesnipperde ui toevoegen, deze laten fruiten tot hij zacht is, dan paprikapoeder erbij en goed blijven roeren, bouillon erbij, nu heb je 1lier, dit aanvullen met de goulash tot 2 liter, de oregano en na eigen smaak de hoeveelheid aardappel toevoegen, aan de kook brengen met de deksel van de pan zodat de soep wat kan inkoken, als de aardappel gaar is, is de soep klaar. een heerlijke volle maaltijdsoep.

BLADERDEEGHAPJE MET GOULASH
oven voorverwarmen op 200 g en bladerdeeg ontdooien.
heb je restjes goulash over doe dit dan in een zeef om de saus eruit te laten lekken, dit gaat het beste door met een lepel de goulash in de zeef de hele tijd om te draaien, als de goulash goed is uitgelekt dit op de bladerdeegplakken verdelen en dicht vouwen als envelopjes, bestrijken met wat melk of eigeel, de oven in voor ongeveer 15 a 20 min. smakelijk!!!!

Bron

Eigen recept

Serveertip

Goulash met rijst, aardappelen maar ook overheerlijk op friet

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

TacoLoco avatar
TacoLoco 22-10-2015

ik ga het straks maken, is er echt weer voor, thanks voor het delen

shomila1 avatar
shomila1 16-12-2013

Ik heb de goulash vandaag gemaakt. Ze vonden hem heerlijk. Volgende keer maak ik de soep.

abosmana avatar
abosmana 06-12-2013

Tomato Frito is een kant en klare gekruide tomatensaus van Heinz

abosmana avatar
abosmana 06-12-2013

Tomato Frito is een kant en klare gekruide tomatensaus van Heinz

Solu avatar
Solu 06-12-2013

Heb hem meegenomen, dank je!... Lijkt me héérlijk, al de 3 varianten!

Solu avatar
Solu 06-12-2013

Heb hem meegenomen, lijkt me héérlijk al de 3 varianten!... Dank je!

Solu avatar
Solu 06-12-2013

Heb hem meegenomen, lijkt me héérlijk al de 3 varianten!... Dank je!

Solu avatar
Solu 06-12-2013

Heb hem meegenomen, lijkt me héérlijk al de 3 varianten!... Dank je!

dien10 avatar
dien10 05-07-2013

Dit ziet er heerlijk uit, ga het snel proberen, vraag me alleen af wat Tomato Frito precies is? Woon in Noorwegen en heb geen idee! Waar kan ik het eventueel door vervangen of kan ik het weglaten?

saskiabaur avatar
saskiabaur 05-05-2013

Gisteren 1 recept gemaakt en er staan nu 5 bakken goulash in de vriezer. Ik kon het alleen niet laten een beetje van mezelf toe te voegen in het recept. Dus er is nog een eetlepel komijnekaas erbij gegaan en een lepel paprikapuree voor een extra diepte in de smaak. Het tussentijds proeven was al smullen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten