kruidige goulash 3 in 1
- Oostenrijks, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Heerlijke kruidige goulash waarvan je 3 recepten kan maken.
- goulash ( bij rijst, aardappelen of over de friet )
- goulashsoep
- bladerdeeghapje gevuld met goulash ( leuk voor op een feestje of lunch )
zeer makkelijk als je er meerdere dingen mee kunt wanneer je wat over hebt ( of dubbele portie maken en invriezen en later er wat anders van maken ). zie foto´s
Ingrediënten 4 personen
GOULASH- 1 kilo runderpoulet
- 1 bakje champignons ( 250 g )
- 2 rode paprika groot
- 1 groene paprika
- 3 uien groot
- 3 knoflookteentjes
- 1 laurierblaadje
- 1/2 tl kruidnagelpoeder
- 2 eetlepels paprikapoeder pikant
- 2 eetlepels mosterd ( zachte )
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel oregano ( gedroogd )
- 2 maggieblokjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 pakje tomato frito
- boter
GOULASHSOEP
- 1 liter rundvleesbouillon ( gemaakt van 2 rundvleesbouillonblokken )
- 1 ui
- 2 tl paprikapoeder mild ( wie pittig wil moet pikant pakken )
- 1 tl oregano ( gedroogd )
- aardappelblokjes of kleine krieltjes
- gedeelte van de goulash die je al gemaakt hebt
- boter
BLADERDEEGHAPJE MET GOULASH
- bladerdeeg
- beetje melk of eigeel voor in te smeren
- goulash die je al gemaakt hebt
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1723,93 kcal |
Koolhydraten | 133,10 g |
Eiwitten | 92,26 g |
Vetten | 82,31 g |
Benodigdheden
Braadpan, Snijplank, knoflookpers,zeef
Voorbereiding
Zet alle dingen klaar die je nodig hebt
snipper de uien, paprika in blokjes snijden, knoflook pellen
Bereidingswijze
GOULASH
boter in de pan en het vlees licht aanbakken, bestrooien met 2 eetlepels paprikapoeder en even mee laten smoren, als het goed is komt er vocht vrij van het vlees, het vlees uit de pan halen en bewaren, in dit vocht de gesnipperde uien toevoegen en knoflook erboven uitpersen, paprika erbij, dan champignons, dit even laten smoren, dan de mosterd, azijn,kruidnagel en oregano erbij en goed roeren, dan het vlees, blik tomatenblokjes en pakje tomato frito erbij, maggieblokjes erboven verkruimelen en alles goed met elkaar vermengen, laurierblaadje erbij doen en de pan op stoofstand zetten. belangrijk om dit zeker 3 uur te laten stoven dan kan alles goed intrekken. als het klaar is het laurierblaadje verwijderen. smakelijk eten!!!!!
GOULASHSOEP
beetje boter in de pan en gesnipperde ui toevoegen, deze laten fruiten tot hij zacht is, dan paprikapoeder erbij en goed blijven roeren, bouillon erbij, nu heb je 1lier, dit aanvullen met de goulash tot 2 liter, de oregano en na eigen smaak de hoeveelheid aardappel toevoegen, aan de kook brengen met de deksel van de pan zodat de soep wat kan inkoken, als de aardappel gaar is, is de soep klaar. een heerlijke volle maaltijdsoep.
BLADERDEEGHAPJE MET GOULASH
oven voorverwarmen op 200 g en bladerdeeg ontdooien.
heb je restjes goulash over doe dit dan in een zeef om de saus eruit te laten lekken, dit gaat het beste door met een lepel de goulash in de zeef de hele tijd om te draaien, als de goulash goed is uitgelekt dit op de bladerdeegplakken verdelen en dicht vouwen als envelopjes, bestrijken met wat melk of eigeel, de oven in voor ongeveer 15 a 20 min. smakelijk!!!!
Bron
Eigen recept
Serveertip
Goulash met rijst, aardappelen maar ook overheerlijk op friet