Reibekuchen (aardappelkoeken)

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-03-2009
  • Reibekuchen (aardappelkoeken)

    Reibekuchen (aardappelkoeken)

    Reibekuchen (aardappelkoeken)

Een soort van aardappel-pannenkoekje, heel snel klaar te maken en een echt vet lekker hapje (letterlijk en figuurlijk). Vroeger waren de Reibekuchen echt armenvoedsel, maar nu is het vooral een lekker hapje.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gram aardappelen
1 of 2 uien (wat je zelf lekker vindt)
2 eetlepels bloem
2 eieren
Zout
Olie om te bakken
Appelmoes voor erbij
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 135,82 kcal
Koolhydraten 20,88 g
Eiwitten 4,46 g
Vetten 3,25 g

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en rasp ze. Probeer al het vocht uit de aardappelen te halen, door de aardappelrasp in een theedoek te doen en het vocht er uit te persen. Rasp nu ook de uien en meng dit met de eieren en de bloem. Voeg nu de aardappelen en zout (naar smaak) aan het uienmengsel toe.
Nu ga je de Reibekuchen bakken. Bak het mengsel, in de vorm van pannenkoekjes met een diameter van 12 centimeter, in hete olie (1 cm. ongeveer!). Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Serveer de hete Reibekuchen met appelmoes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

simol1 avatar
simol1 24-05-2010

Wat een heerlijk recept is dit! Ik maak het geregeld!!! Ik was een hele tijd op zoek naar dit recept!!! Bedankt Gr Si

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten