1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Aardappelkoekjes
  5. Reibekuchen (aardappelkoeken)

Reibekuchen (aardappelkoeken)

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-03-2009

Ingrediënten 6 personen


500 gram aardappelen
1 of 2 uien (wat je zelf lekker vindt)
2 eetlepels bloem
2 eieren
Zout
Olie om te bakken
Appelmoes voor erbij



Reibekuchen (aardappelkoeken)
Reibekuchen (aardappelkoeken)

Een soort van aardappel-pannenkoekje, heel snel klaar te maken en een echt vet lekker hapje (letterlijk en figuurlijk). Vroeger waren de Reibekuchen echt armenvoedsel, maar nu is het vooral een lekker hapje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en rasp ze. Probeer al het vocht uit de aardappelen te halen, door de aardappelrasp in een theedoek te doen en het vocht er uit te persen. Rasp nu ook de uien en meng dit met de eieren en de bloem. Voeg nu de aardappelen en zout (naar smaak) aan het uienmengsel toe.
Nu ga je de Reibekuchen bakken. Bak het mengsel, in de vorm van pannenkoekjes met een diameter van 12 centimeter, in hete olie (1 cm. ongeveer!). Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Serveer de hete Reibekuchen met appelmoes.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yellybean


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yellybean
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top