1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. PINDA SATÉSAUS

PINDA SATÉSAUS

  • Aziatisch, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-03-2009

Ingrediënten


3 TEENTJES KNOFLOOK
1/2 UI

1 EETL, TRASSI (Garnalenpasta)
1 EETL, DJAHÉ ( Gemberpoeder)
1 EETL, SAMBAL OELEK
1 EETL, KETCHUP
1 EETL, CITROENSAP
1 EETL, BASTERDSUIKER
1 THEEL, LAOS (Galangawortel)
1 THEEL, KETOEMBAR (Korianderpoeder)

1/2 POT PINDAKAAS
5 EETL, KETJAP MANIS

1-2 DL MELK
1 THEEL, ZOUT.


Verder heb je nodig


BAKPAN - KOEKENPAN, GARDE, SPATEL, MES,


PINDA SATÉSAUS

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

KNOFLOOK FIJNPERSEN EN UI SNIPPEREN,

Bereidingswijze

KNOFLOOK EN UI SAMEN GLAZIG FRUITEN,

DAN TOEVOEGEN,

TRASSI, SAMBAL OELEK, KETCHUP, CITROENSAP, DJAHÉ, SUIKER, LAOS, KETOEMBAR.

GOED MENGEN MET KNOFLOOK EN UI, MISSCHIEN EEN BEETJE WATER OM DE TRASSI GOED MEE TE VERMENGEN EN DAN ALLES GOED DOOR VERHITTEN,

DAN TOEVOEGEN,

PINDAKAAS EN KETJAP MANIS,

GOED GLADROEREN EN LAAT DIT GOED MENGEN MET DE INGREDIËNTEN, EN DAN EVEN DOORVERHITTEN.

VOEG DAN TOE:
1 DL MELK
1 THEEL, ZOUT

MAAK DE PINDA SATÉSAUS OP DIKTE MET DE MELK EN OP SMAAK MET MELK EN ZOUT,

LAAT OP EEN ZACHT VUUR NOG EVEN DOORPRUTTELEN, KIJK NAAR DE DIKTE EN DOE ER ZONODIG WAT EXTRA MELK BIJ.

PROEF OF ER SOMS WAT ZOUT, SAMBAL BIJ MOET,

Serveertip

HEERLIJK OP GEGRILD OF GEROOSTERD SATÉVLEES.

Bron

EIGEN:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frankensport


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frankensport
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top