Mosselen met chili en kokos

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-03-2009

Deze mosselschotel met een Oosterse twist schrikt misschien de klassieke mosseleter af, maar wie hem ooit gegeten heeft, is verkocht. Eet de mosselen met warm naanbrood.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 prei, 1 kleine ui, 2 rode pepers, 2 tenen knoflook, 1 stengel bleekselderij, scheut olijfolie, 1 theelepel kerriepoeder, bosje koriander, 2 kg mosselen, 2 dl. kokosmelk.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de prei en ui schoon en snijd deze beide in ringen. Halveer de pepers en verwijder de zaadlijsten met de punt van een mes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de selderij in stukjes.

Bereidingswijze

Verhit een scheut olijfolie in een grote (mossel) pan en fruit hierin de prei en ui enkele minuten zachtjes. Spoel intussen de mosselen af, geef een tikje tegen geopende exemplaren en verwijder deze als ze zich niet sluiten. Voeg de knoflook en pepers bij de prei en uisnippers, fruit 2 minuten en strooi dan de kerrie in de pan. Breek de steeltjes van de koriander en hak fijn. Voeg 1.5dl water samen met de mosselen toe en de gehakte koriander, breng aan de kook. Leg een deksel op de pan en kook de mosselen tot ze zich allemaal geopend hebben. Schud de pan tussentijds om. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en verdeel over 4 grote diepe borden. Schenk de kokosmelk in de pan en kook op hoog vuur in. Hak de korianderblaadjes grof. Schenk het vocht over de mosselen. Bestrooi met de koriander.

Bron

Gooi en Eemlander

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten