Hollandse erwtensoep

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-03-2009
  • Hollandse erwtensoep

    Hollandse erwtensoep

    Hollandse erwtensoep

  • Hollandse erwtensoep

    Hollandse erwtensoep

    Hollandse erwtensoep

  • Hollandse erwtensoep

    Hollandse erwtensoep

    Hollandse erwtensoep

  • Hollandse erwtensoep

    Hollandse erwtensoep

    Hollandse erwtensoep

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
400gr. spliterwten, stukje rookspek (ca. 150gr.) 1 hamschijf, zout, 2 laurierblaadjes, enkele peperkorrels, zout, 4 preien, 2 aardappels, 2 winterwortels, 1 kleine selderijknol, 2 rookworster, bos selderij.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng de spliterwten met 2 liter water, het rookspek, de hamschijf, laurierblaadjes en peperkorrels en zout aan de kook. Draai het vuur laag, schep het schuim van het oppervlak en leg een deksel schuin op de pan. Kook ca. 40 minuten. Maak intussen de preien schoon en snijd ze in ringen. Schil de wortels, aardappels en selderijknol en snijd in blokjes. Schep het vlees uit de soep en snijd in blokjes. Voeg dit met de prei, wortel, aardappels en knolselderij bij de spliterwten en kook ca. 45 minuten. Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe. Hak de selderij. Neem de worst uit de pan en snijd in stukken. Voeg de plakjes worst met de selderij toe en warm nog ca. 5 minuten door.

Bron

Gooi en Eemlander

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ravesteijnj avatar
ravesteijnj 19-11-2021

Heerlijk recept! Ik maak het nu voor de tweede keer in een week😀

hans3333 avatar
hans3333 14-10-2019

ligt er maar net aan met hoeveel personen je bent , als ij het als lunch doet met flink spek en roggebrood voor 4 personen is 2 liter zat

helenac avatar
helenac 14-10-2019

2 liter water en 400 gram erwtensoep is niet een goede verhouding, soep is te dik dan, sowieso is 2 liter erwtensoep erg weinig.

bacaki12 avatar
bacaki12 24-02-2017

heb het 2 weken geleden voor het eerst gemaakt ben niet echt een erwtensoep liefhebber maar moet zeggen hij was heerlijk had een grote pan dus iedereen kon mee genieten en ze vonden het de lekkerste soep die ze ooit gegeten hebben dus nu ga ik maar weer maken naar veler verzoek :)

Eefje_Drenth avatar
Eefje_Drenth 25-01-2017

Prima recept Wavla, ik ga het graag een keer maken. Dank voor deze Hollandse (:-) ) lekkernij!

partymanpatrick avatar
partymanpatrick 25-01-2017

Hmm bij het recept van NaturalSpices weet je niet precies wat voor kruiden en zo in de soep komen. Ik ga dan liever voor het recept van wavla.

joselang avatar
joselang 20-01-2017

Ik doe er eigenlijk nooit laurier in de erwtensoep. Ik probeer het ook eens. :)

Delarosa avatar
Delarosa 15-01-2017

Waar het uiteindelijk om gaat... ik sla over qua soep, het ziet eruit als erwtenpap, yuk! Hij mag best wat dikkig zijn, maar nie dat de lepel erin blijft staan 😝. Maar das natuurlijk persoonlijke smaak...

marie-france avatar
marie-france 15-01-2017

Helemaal geen zeurdoos Yvonne. Wij zijn Nederlanders, sommige zijn Noord Hollanders, Zeeuwen, Groningers of Brabanders, maar allemaal zijn we Nederlanders. Hoe ze ons ook noemen in het buitenland.

bacaki12 avatar
bacaki12 15-01-2017

Holland Nederland het is allemaal het zelfde het is gewoon erwtensoep wat een zeurdoos ben jij Yvonne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten