Monchou appelflapjes

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-03-2009

Deel dit recept

Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg, 1 appel, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 theelepel kaneel, 1 zakje vanillesuiker, ½ theelepel vers geraspte citroenschil, 100 gram zachte MonChou, 1 eidooier.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200ºC. ontdooi de plakjes bladerdeeg. Schil de appel en snijdt deze in kleine blokjes. Schep de basterdsuiker, de kaneel, de vanillesuiker en de citroenrasp erdoor. Mix de MonChou met de eidooier. Roer het appelmengsel erdoor. Schep het MonChou mengsel op de plakjes bladerdeeg. Bestrijk de randen met koud water en vouw het flapje in een driehoekvorm dicht. Druk de randen met een vork op elkaar. Leg de flapjes op een beboterde bakplaat en bak ze in 25 minuten goudgeel. Laat ze afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.

Variatie: maak eens kleine flapjes. Snijd het plakje bladerdeeg in vieren en vouw van de kleine vierkantjes miniflapjes. Baktijd is 10 minuten.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 12-07-2012

leuk borrel hapje eens keer wat anders dat ga ik zeker maken

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten