Banaan-abrikoos bladerdeegtaart

  • Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-03-2009

Lekker snelle banaan-abrikoos-bladerdeegtaart waarvan iedereen gegarandeerd zal smullen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 rol kant-en-klare bladerdeeg (of bladerdeeg goed voor 1 taartvorm);
* 5 rijpe bananen;
* abrikozenjam;
* een stukje sinaasappel of citroen.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

* Rol het bladerdeeg uit en schik het in een taartvorm;
* Prik voldoende gaatjes in het bladerdeeg (zowel bodem als zijkanten);
* Ontdoe de bananen van hun schil en snij ze in de lengte door. Snij ze daarna in 3 stukken.

Bereidingswijze

* Neem een eetlepel abrikozenjam en smeer dit over het bladerdeeg zodat er overal een fijn laagje jam ligt;
* Begin aan de rand en schik de stukken banaan mooi naast mekaar, dwars op de rand met de vlakke kant van de banaan naar boven gericht;
* Wanneer er geen plaats meer is voor stukken banaan, vul de lege gaten op met abrikozenjam zodat je nergens meer de bodem van het bladerdeeg ziet;
* Sprenkel zachtjes een beetje sinaasappel- of citroensap op de stukjes banaan (Let op: niet te veel, anders wordt het geheel te sappig);
* Bak gedurende 40 minuten op 210°C in het midden van de oven.

Bron

Zelf uitgevonden.

Serveertip

Laat de taart na het bakken een beetje afkoelen zodat de jam terug opstijft.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten