Appelflappen

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Appelflappen

    Appelflappen

    Appelflappen

Erg lekkere appelflappen voor bij de koffie ,Ik maak ze altijd met verjaardagen of met de feestdagen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak Roomboterbladerdeeg
4 friszure appels (Goudrenet, Elstar of Jonagold)
2 tl kaneel
2 el suiker
1 ei (losgeklopt)
Kandijsuiker
Krenten en of rozijnen naar smaak .
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 534,57 kcal
Koolhydraten 71,03 g
Eiwitten 8,49 g
Vetten 22,83 g
Benodigdheden
Oven ,bakplaat ,bakpapier
Elektrische oven: 225°C
Heteluchtoven: 210°C
Gasoven: stand 5-6

Voorbereiding

laat het bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien.
Verwarm de oven voor.
Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Bestrooi in een mengkom de appelblokjes naar smaak met kaneel en suiker.
Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met appel krenten rozijnenstukjes.
Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan.
Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei en strooi er kandijsuiker over.
Leg bakpapier op de bakplaat en leg hierop de appelflappen.
Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Bron

eigen creatie foto koopmans

Serveertip

Koffie of thee

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar
planco

Doorsturen

Home Recepten