Rundvleestajine met knolletjes en kikkererwten
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 04-03-2009
Onderstaand een lekker tajinerecept.
Deze keer gekookt in een snelkookpan (je kunt het natuurlijk ook bereiden in een gewone kookpan of in een originele aardewerken tajine, maar dan zijn de opgegeven kooktijden natuurlijk wat langer) met rundvlees, knolletjes en kikkererwten.
Ingrediënten
500 gram rundvlees;500 gram gemengde knolletjes, rond en lang (zie foto 2);
250 gram kikkererwten, `s nachts geweekt en vervolgens de velletjes verwijderen;
1 ui;
1 knoflookteentje;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel kurkuma;
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
1 eetlepel fijngehakte verse koriander;
zout en zwarte peper naar smaak;
5 eetlepels olijfolie;
5 dl. water.
Voorbereiding
Schil, was en snijd de knolletjes in tweeën en houdt ze apart in een kom water.
Snijd het rundvlees in grove stukken en doe ze in de snel kookpan samen met de in plakjes gesneden ui, fijngehakte knoflook, specerijen, peterselie en koriander.
Overgiet met de olijfolie, roer door elkaar en breng aan de kook.
Laat 5-10 minuten al omscheppend aanfruiten.
Bereidingswijze
Bedek dan met het water, doe het deksel op de snelkookpan, breng weer aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Voeg er dan de halve knolletjes en de kikkererwten aan toe, kijk of er nog genoeg vocht in de pan zit, doe het deksel weer op de pan en laat nogmaals 20 minuten zachtjes koken tot alles gaar is.
Bron
Serveertip
Dien op in een tajine of schep het vlees op een mooie schaal en bedek met de knolletjes en de kikkererwten.
Geef er stukken Marokkaans brood bij.
TIP: als je wilt kan je de knolletjes en de kikkererwten ook apart koken.
Daarna goed afgieten en voegen bij het vlees in de snelkookpan als het vlees al bijna gaar is.
Schep alles dan goed om zodat de smaken zich goed vermengen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties