Briouats met gehakt en aubergines

  • Marokkaans, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-03-2009
  • Briouats met gehakt en aubergines

    Briouats met gehakt en aubergines

    Briouats met gehakt en aubergines

Er staan al veel verschillende "briouats"- recepten op deze Smulpagina en onderstaand recept is weer een andere, lekkere, variatie daarvan.....
(briouats zijn een soort Noord-Afrikaanse loempia`s)

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pak diepvries loempiavellen (of filodeeg);
250 gram gehakt (naar keuze rund-kalfs of lams);
zout en peper;
1 koffielepel gemalen komijn;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel gemberpoeder;
1/2 bosje fijngehakte verse koriander;
1 fijngehakte ui;
1 fijngehakte teen knoflook;
1 à 2 aubergines (ligt er aan hoe groot ze zijn);
olijfolie;
wat geraspte kaas;
harissa (noordafrikaanse sambal) naar smaak.

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de aubergine(s) en snijd ze in kleine stukjes.
Stoom die gaar in een couscouspan of in een vergiet boven een pan kokend water.
Laat goed uitlekken.

Giet een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de fijngehakte ui en de fijngehakte knoflook en voeg daar dan de gestoomde auberginestukjes, wat van de specerijen en de helft van de fijngehakte verse koriander aan toe.
Voeg iets zout en peper naar smaak toe.
Schep alles goed om en laat enkele minuten meebakken.

Bereidingswijze

Doe ondertussen het gehakt in een kom en voeg daar een scheutje olijfolie, de rest van de specerijen en de rest van de verse fijngehakte koriander en zout en peper naar smaak aan toe en meng alles goed door elkaar.

Bak het gehaktmengsel rul in een anti-aanbakpan zonder toevoeging van extra olie of boter.

Laat het gerulde gehaktmengsel afkoelen tot lauw en vermeng het met het auberginemengsel.
Schep er evt. naar smaak wat geraspte kaas en/of wat harissa (of sambal) doorheen.

Schep bergjes van het gehakt/auberginemengsel op de loempiavellen (of filodeegvellen) en vouw of rol er driehoekige of rolvormige briouats van.

Bak de briouats in hete (zonnenbloem-)olie goudbruin en krokant en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Geef er b.v. een lekkere salade bij en/of een smakelijke, pittige saus.....

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten