witlofschotel met kaassaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Kijk ook eens op de webpagina van proffesoroud over witlof.Daar staan nog meer heerlijke gerechten over witlof.
Ingrediënten 4 personen
800 g kruimige aardappelen, geschild1 pakje roomkaas met kruiden (150 g)
800 g witlof
1 duobakje beenhamreepjes (200 g)
100 g belegen kaas, geraspt
Benodigdheden
ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet ,oven
Voorbereiding
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, giet af en stamp ze fijn met de Boursin. Snijd de onderkant van de stronk witlof en verwijder de buitenste bladeren. Kook de witlof 5-6 minuten.
Bereidingswijze
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verdeel de witlof over de bodem van de ovenschaal en schep hierover een laag aardappelpuree. Bestrooi met de hamreepjes en de kaas en bak het gerecht in 20-25 minuten gaar in het midden van de oven. Bestrooi de witlofschotel eventueel voor het serveren met wat fijngesneden bieslook.
Bron
AH allerhande