witlofschotel met kaassaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-03-2009

Kijk ook eens op de webpagina van proffesoroud over witlof.Daar staan nog meer heerlijke gerechten over witlof.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g kruimige aardappelen, geschild
1 pakje roomkaas met kruiden (150 g)
800 g witlof
1 duobakje beenhamreepjes (200 g)
100 g belegen kaas, geraspt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet ,oven

Voorbereiding

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, giet af en stamp ze fijn met de Boursin. Snijd de onderkant van de stronk witlof en verwijder de buitenste bladeren. Kook de witlof 5-6 minuten.

Bereidingswijze

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verdeel de witlof over de bodem van de ovenschaal en schep hierover een laag aardappelpuree. Bestrooi met de hamreepjes en de kaas en bak het gerecht in 20-25 minuten gaar in het midden van de oven. Bestrooi de witlofschotel eventueel voor het serveren met wat fijngesneden bieslook.

Bron

AH allerhande

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Jokehvk avatar
Jokehvk 17-01-2013

Heb een paar dagen geleden dit recept gemaakt. Ik had geen bieslook maar nog wel een half preitje. Deze heb ik heel fijn gesneden en met de kruidenkaas door de puree gedaan heerlijk.

hyacintje avatar
hyacintje 24-06-2012

Ik ben dol op witlof, leuk om steeds weer iets anders te proberen. Bedankt voor het recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten