1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Coquilles
  5. Zacht gebakken coquilles met tijmboter.

Zacht gebakken coquilles met tijmboter.

  • Frans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-03-2009

Ingrediënten 4 personen


1/2 knolselderij, in blikjes, sap van 1/2 citroen, 2 el. olijfolie, 1 grote ongeschilde appel,in blokjes, z. en p., 50 gr. zachte bote, 1 tl verse tijmblaadjes, 1 tl honing, 8 coquiilles.(Sint Jacobsschelpen}



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de boter met de tijm,honing en wat zout en peper.

Bereidingswijze

Besprenkel de selderij direct na het snijden met citroensap. Bak de knolselderij ongeveer 10 min. op zacht vuur in 1 el. olijfolie tot het iets zachter wordt. Voeg de appel toe en bak deze 5 min. mee tot appel en selderij beetgaar zijn. Breng op smaak met z. en p.
Halveer elke Sint Jacobsschelp overlangs en bak ze in 1 el olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag aan elke kant 1/2- 1 min.
Serveer de coquilles met de selderij en appel en leg op elk schelpdier een likje tijmboter.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jocucina


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jocucina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top