Pasteitje met zalmragout
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 04-03-2009
Ingrediënten 4 personen
4 pasteibakjes25 gr. boter of margarine
25 gr. bloem
3 dl. visbouillon
1 el. melk
75 gr. zalmsnippers
peper en zout
citroensap
1 el. fijngehakte dille
1/2 el. kappertjes
4 citroenschijfjes.
Bereidingswijze
Van de pasteitjes de kapjes lossnijden en in een lauwe oven warmen. Ondertussen de boter smelten, alle bloem ineens toevoegen en roeren tot een slap deegballetje verkregen is, dat van de wand van de pan loslaat. De bouillon en de melk geleidelijk toevoegen tot een gladde saus ontstaan is. De zalmsnippers door de saus roeren. Op smaak afmaken met zout, peper en citroensap. De dille en de kappertjes toevoegen.
Serveertip
De ragout in de pasteibakjes scheppen, de kapjes er weer op zetten en garneren met een citroenschijfje.
Laatste reacties
klinkt goed, ik heb het meegenomen. gr Yvonnne